Kirándulás a Kazán – szoroshoz

A csíkszentmiklósi és csíkszépvizi Idősek Klubja augusztus 1. és 2.-án Déván, Hunyadon, Orsován, a Kazán – szorosokban, Herkulesfürdőn és Nagyszebenben kirándult.  A két faluból 45 személy vett részt ezen az emlékezetes utazáson.

Első megállónk a Déva vára volt. Nagy öröm volt számunkra, hogy sikerült legyőzni félelmeinket és egy kabinos felvonó segítségével jutottuk fel a várba.

Másodjára a Vajdahunyadi várat látogattuk meg. Meleget s fáradságot nem sajnálva haladtunk szobáról – szobára s hallgattuk az érdekesnél – érdekesebb történeteket a vár keletkezéséről valamint a benne levő életről.

A Hunyadi vár látogatása után Orsovára mentünk, ahol egy 4 órás hajókázásnak köszönhetően országunk újabb természeti szépségét csodálhattuk meg a Kazán szorost (A kis kazánt, nagy kazánt, Decebál szobrát, a Veterán barlangot, stb.). A 4 óra gyorsan elrepült, mi pedig nótaszó kíséretében lebegtünk a Dunán és csodáltuk a természeti adottságait.

Az éjszakát Orsovában töltöttük. Másnap reggel, a Vaskapu gyors látogatáss után pedig Herkülesfördő volt a megálló, ahol a rendelkezésre álló három órát fürdőzéssel, kávézással, sétával töltöttük el.

A kirándulás utolsó említésre méltó megállója Nagyszeben volt, ahova jó volt betekinteni: a vár, a templomok, a sétáló utca, az épületek, mind példája a múlt és a jelen igényes összehangolásának.

Ezt a kirándulás nem jöhetett volna létre a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi igazgatóság támogatása nélkül, ezért köszönjük nekik ezt a lehetőséget, hogy örömkönnyeket csaltak időseink arcára. Köszönjül a Szépvízért Egyesületnek, hogy pályázott és külön köszönettel  tartozunk Szendike néninek is aki mert nagyot álmodni.

Kirándulás a Kazán – szoroshoz
Kulcsszavak: