Önkéntes Tűzoltócsapat

Csíkszentmiklóson az ÖNKÉNTES TŰZOLTÓSÁG működése már az előző századokra visszanyúlik. Elődeink már az 1400-as években szervezett formában védekeztek a természeti katasztrófák és a tűzvész ellen.
A régi székely kapukra ráfaragták a LÉTRA , VEDER , CSÁKÁNY , VILLA, stb. szimbólumokat és harangszóval jelezték a veszélyt és a férfiak amikor a vészjelzést meghallották akkor a kapufélfán feltüntetett eszközzel indultak tüzet oltani.
A mai felgyorsult világunkban telefonon gyorsan riasztani lehet a TŰZOLTÓSÁGOT a 112 –es segélyhívó számon, de ÖNKÉNTES TŰZOLTÓKRA ma is nagy szükség van, mert az önkéntesek a mi közösségünk tagjai és nagyon gyorsan reagálnak a riasztásra és szakszerűen és hatékonyan végzik a feladataikat.
Ebben a felelősség teljes munkában a tevékenység nagy részét a megelőzésre és a védekezésre fordítjuk.
A Csíkszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Csapatot 2007-ben a Csíkszentmiklósi Közbirtokosság pénzügyi segítségével hozták létre, amikor a Közbirtokosság az önkéntes tűzoltó egységet ellátta egy autóval,egy utánfutóval , létrával és az önkéntes tűzoltók kaptak egy tűzvédelmi beavatkozáshoz használható ruházatot.
2007 –es év óta számos beavatkozásban részt vettek az önkéntes tűzoltóink a Csíkszeredai OLTUL Hivatásos Tűzoltóság tűzoltóival együtt, odaadóan és hatékonyan védték közösségünk értékeit.
Az eltelt 10 – év alatt Csíkszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Csapat tagjai többször cserélődtek, az idősebb korosztály átadta a helyét a fiatalabb korosztálynak, de a vissza vonult tűzoltókkal együtt az eszköztár is elhasználódott, de azt sajnos nincs amivel pótolni.
Az ÖNKÉNTES TŰZOLTÓ is a mi közösségünk tagja és csak akkor tudja közösségünket védeni, ha biztosítjuk az oltáshoz szükséges technikai eszköztárat és a tűzálló védőruházatot.

A CSÍKSZENTMIKLÓSI ÖNKÉNTES TŰZOLTÓ CSAPAT A JÖVŐBEN IS FOLYTATJA FELELŐSSÉG TELJES MUNKÁJÁT ÉS VÉDI KÖZÖSSÉGÜNK TAGJAT ÉS A FALUNK ÉRTÉKEIT!

Tisztelettel ,
CSÍKSZENTMIKLÓS ÖNKÉNTES TŰZOLTÓ CSAPATA
SÜRGŐSSÉGI SEGÉLYHÍVÓ SZÁM
112